четверг, 23 февраля 2012 г.

Google ştie totul!



Google este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea StanfordLarry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.


Numele Google este un joc de cuvinte de la googolhttp://ro.wikipedia.org/wiki/Googol neologism pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938http://ru.wikipedia.org prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100). http://hincu.si.md
Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web. http://ro.wikipedia.org/wiki/Google.

Ce este google pentru mine? Este tot! Dimineaţa, mă conectez la net, mă duc pe la ,,bătrînul google'' să-l întreb de ştiri, meteo şi de oricare altă informaţie care mă interesează. Pentru mulţi google a devenit ,,o fîntînă'' la care  îşi potolesc setea cu informaţii, inclusiv şi pentru mine.





среда, 22 февраля 2012 г.

Dragoste sau pasiune...

Iubirea (http://dexonline.ro/definitie/iubire) manifestă o preocupare ne egoistă pentru interesele celuilalt, este un ataşament sufletesc faţă de cineva.
Pasiunea (http://dexonline.ro/definitie/pasiune) este egoistă, este o plăcere, o dorinţă, o aspiraţie.Te gîndeşti : ,, Ce cîştigi din asta?''

În iubire deseori idila începe lent, necesitînd luni sau ani....
pe cînd în pasiune, totul începe brusc, necesitînd poate, zile sau chiar ore.

În iubire eşti atras de întreaga personalitate şi de calităţile spirituale ale celuilalt.
În pasiune eşti profund interesat de înfăţişarea persoanei (,, Are privire atrăgătoare, corp formidabil '').

În iubire îl vezi pe celălalt realist, chiar cu defectele lui...în pofida acestora îl iubeşti.
Pasiunea este ne realistă, cealaltă persoană pare perfectă, pe cînd de fapt, nu există oameni perfecţi.

În iubire, sunt neînţelegeri...însă vă daţi seama că totul se poate discuta şi rezolva.
Iar în pasiune, certurile sunt frecvente şi de regulă se rezolvă cu un sărut.

ÎN CAZUL TĂU, CE ESTE SAU CE A FOST?
DRAGOSTE SAU PASIUNE?!



www.google.com
www.tanacrestin.ro

понедельник, 13 февраля 2012 г.


Nistru, îngheţat bocnă.

Râul Nistru, care alimentează cu apă 98 la sută din consumatorii Capitalei, a îngheţat bocnă din cauza gerurilor puternice din ultima perioadă. Autorităţile ne asigură că alimentarea cu apă a municipiului nu este pusă în pericol.În pofida gerurilor năprasnice, autorităţile declară că locuitorii municipiului Chişinău vor avea apă la robinete."Noi ne-am pregătit de iarnă, am pregătit sălile de maşini, unde menţinem mereu o temperatură pozitivă. Avem şi o echipă de muncitori care, în cazul unor temperaturi scăzute, vor interveni cu încălzitoare", a comunicat Alexandru Josan, şef-adjunct al Staţiei de pompare Nistru. (Sa dea Dumnezeu sa fie asa,c-am mai auzit noi de astfel de cazuri si in municipiul Balti cind sa spart conducta care alimenteaza cu apa potabila orasul Balti,d-nul Eduard Boico,inginerul-sef al intreprinderii apa canal la fel ne garanta ca sunt rezerve de apa pentru 24 de ore si ca muncitorii au lucrat pina noaptea tirziu pentru a inlatura problema,dar s-au dovedit a fi vorbe in vint,apa la mine personal nu a fost 4 zile.Ce sa facem,asa e poporul nostru,numai de-a vorbitului sunt buni.)


www.totul.md