пятница, 30 марта 2012 г.

                                      Rable pe traseu

Transportul public este un serviciu pentru toată populaţia. În Bălţi acesta este efectuat cu 40 de autobuze , 3 rute de troleibuze și serviciul  maxi-taxi asigurat cu 250 microbuze.

Ruginit, murdar şi hodorogit. Aceasta este starea în care se află aproape tot transportul din orașul Bălţi. Majoritatea au o vechime de peste 30 de ani şi stau mai mult în reparaţii, decât pe traseu.
Bălţenii sunt nemulţumiţi de condiţiile in care sunt nevoiţi să circule in fiecare zi. 
,,Nimeni nu face curăţenie. Mereu e murdarie. Nu se închid uşile. Este frig'' , ,,Transportul este vechi. Am dori, să avem posibilitatea de a călători în altele, noi'', acestea sunt declaraţiile pasagerilor.

La Bălţi, troleibuzul este unul dintre cele mai solicitate mijloace de transport. Însă, din cauza vechimii, se întâmplă ca multe dintre troleibuze să nu mai ajungă la destinaţie. Autorităţile spun că, indiferent de starea troleibuzelor, nu vor renunţa la ele. Asta pentru că nu au bani ca să cumpere altele noi.

Şi medicii sunt îngrijoraţi, pentru că starea troleibuzelor duc la răspândirea virozelor. ,,Condiţiile de transportare a pasagerilor favorizează nu numai transmiterea gripei, dar şi a infecţiilor intestinale, a hepatitelor'', a declarat medicul-şef adjunct al Centrului de Sănătate publică, Veaceaslav Chişlari.
Zilnic, la Bălţi ies pe traseu 28 de troleibuze. Pentru a face faţă fluxului mare de pasageri, direcţia de administrare încearcă să repare alte încă 10 troleibuze. ,,Suntem nevoiţi să lucrăm şi noaptea. Le reparăm, iar dimineaţa troleibuzele ies pe traseu'', ne spune şeful Direcţiei de troleibuze Bălţi, Oleg Ceban.




Google.md
Publika.md
Play.md
http://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83l%C8%9Bi


Комментариев нет:

Отправить комментарий